WTA by Florin Craciunescu

Publicat: duminica,  07 iulie 2019,  de Florin Craciunescu

    Luni 8.07.2019 ! Wimbledon optimi !

          Halep--Gauff

 
 • Halep și Gauff nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit.
 • Cea mai bună performanță a Simonei la Wimbledon a fost reușită în 2014, când a ajuns în semifinale.
 • Pentru calificarea în turul IV, Halep și-a asigurat 176.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA.
 • În urma prestației de la Wimbledon, Cori este sigură că va urca pe locul 139 - o ascensiune de 174 de locuri față de startul competiției de la Londra. 
 • Cori își anunța intrarea în lumea bună a acestui sport în urmă cu doi ani de zile. La doar 13 ani, Gauff juca finala de la US Open, în competiția junioarelor. Acolo era învinsă de Amanda Anisimova, sportivă care a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros-ul din acest an. Apoi, la 14 ani Cori a devenit cea mai tânără sportivă care cucerește un titlu de Grand Slam la junioare - Roland Garros 2018.

  Chiar dacă a avut performanțe impresionante la nivel de juniorat, specialiștii așteptau o ascensiune a americancei doar peste câțiva ani. Ea a dat peste cap toate calculele, iar acum este calificată în turul IV la Wimbledon.

  Gauff (locul 313 WTA) a pornit din calificări, a câștigat 3 meciuri pentru a ajunge pe tabloul principal de la Londra. În runda inaugurală a câștigat duelul generațiilor - a învins-o pe Venus Williams, adversară cu 23 de ani mai în vârstă (6-4, 6-4). În runda secundă a trecut de o altă specialistă a jocului pe iarbă, Magda Rybarikova (6-3, 6-3).

  Visul frumos părea că se va încheia vineri, în fața Polonei Hercog. Slovena a condus cu 6-3, 5-2 și părea capabilă să ajungă în turul IV. Acolo urma să o întâlnească din nou pe Simona Halep, tocmai cea care a învins-o la turneul precedent, cel de la Eastbourne.

  Cori a salvat două mingi de meci, a împins actul secund în tiebreak, pe care și l-a adjudecat dramatic la 7. Actul decisiv a început cu o accidentare a Polonei, care însă nu a renunțat la luptă. Gauff a arătat un psihic de fier, iar într-un final s-a impus cu 3-6, 7-6, 7-5. La prima participare pe tabloul principal al unei competiții de Grand Slam, Cori a ajuns în săptămâna a doua la Wimbledon.

 • HALEP SA CASTIGE LA MINIM 6 GAME-URI DIFERENTĂ COTA 2.00 !

Cota
2
BetFair
L1160655W000329
Bonus
Ultimele pariuri
marti,  22 octombrie 2019