67

CFR Cluj îşi ştie, în proporţie de 99%, adversara din UEFA Champions League.Malmo FF, probabila adversară a campionilor de la CFR Cluj în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, este singura echipă suedeză care a jucat o finală de Cupa Campionilor Europeni, în sezonul 1978-1979, când s-a înclinat în ultimul act în faţa englezilor de la Nottingham Forest, scor 0-1. Malmo FF a învins campioana Kosovo, Drita, cu scorul de 3-0, în deplasare, în prima manşă a turului 1 preliminar din UEFA Champions League şi va înfrunta, în proporţie de 99%, campioana României, CFR Cluj, în turul al doilea. Câştigătoarea titlului în Suedia s-a impus prin golurile marcate de Carlos Strandberg (13), Arnor Ingvi Traustason (39) şi Markus Rosenberg (82), iar manşa secundă, de pe teren propriu, de pe 17 iulie, pare o simplă formalitate.
 
După cum s-a anunţat, CFR Cluj va juca în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal cu învingătoarea dintre Malmo FF şi câştigătoarea turului de calificare al competiţiei, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Nyon. Câştigătoarea turneului de calificare se va decide pe 29 iunie, după ce semifinalele FC Santa Coloma (Andorra) - Drita (Kosovo) şi La Fiorita (San Marino) - Lincoln Red Imps (Gibraltar) vor avea loc pe 26 iunie, toate meciurile fiind programate în Gibraltar. 
 
Malmo este echipa care a câştigat de cele mai multe ori campionatul Suediei, mai precis de 20 de ori. Echipa a intrat de patru ori în posesia titlului de campioană în ultimii cinci ani (2013, 2014, 2016, 2017). În luna mai, Malmo a ratat şansa de a realiza eventul, fiind învinsă cu 3-0 de Djurgarden în finala Cupei Suediei. Clubul înfiinţat în 1910 are în palmares 14 cupe naţionale. Formaţia nu a început bine acest sezon, fiind doar pe locul 10 în clasament, după 12 etape. Campionatul Suediei se desfăşoară după sistemul primăvară - toamnă. Malmo, care va întâlni în premieră o echipă românească în competiţiile europene, a atins de două ori grupele Ligii Campionilor, în 2014 şi 2015. Printre cei mai cunoscuţi jucători din actualul lot al lui Malmo sunt suedezii Markus Rosenberg şi Behrang Safari şi islandezul Arnor Ingvi Traustason. Celebrul atacant suedez Zlatan Ibrahimovic a evoluat la începutul carierei la Malmo. Alţi fotbalişti importanţi din istoria clubului sunt Bo Larsson, Robert Prytz, Mats Magnusson, Martin Dahlin, Jonas Thern sau Patrik Andersson. Antrenorul care a dus-o pe Malmo în finala Cupei Campionilor Europeni este englezul Bob Houghton. Unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori pe care i-a avut echipa este un alt englez, Roy Hodgson, fost selecţioner al ţării sale. Un tehnician notabil din ultimii ani este norvegianul Age Hareide, actualul selecţioner al Danemarcei.
Case de pariuri recomandate