Un Superclasico pentru eternitate

In 2004, cotidianul englez The Observer desemna El Superclasico, derby-ul dintre Boca Juniors si River Plate, drept evenimentul sportiv numarul 1 care trebuie neaparat vazut pe viu inainte de a muri. Aproape 15 ani mai tarziu, a venit momentul unui Superclasico care nu trebuie ratat sub nicio forma, cel din finala Copei Libertadores. Niciodată în istoria fotbalului mondial, o competiție internaționala nu s-a definit cu o finala de talia unui superclasic si niciun derby major nu si-a consumat rivalitatea la cel mai inalt nivel intr-un duel de o asemenea anvergura, cum se intampla acum, la patrat, in confruntarile de pe Bombonera si El Monumental.

Boca si River vor sta fata in fata, maine, pentru a 247-a oara intr-un meci oficial, pana acum, Boca avand un usor avantaj: 88 de succese, fata de cele 81 ale "milionarilor", porecla primita in 1932, cand River a platit 50 de mii de dolari pe doi jucatori, o suma colosala in acele vremuri. Fondate la inceputul secolului XX, cele doua grupari din Buenos Aires s-au infruntat pentru prima data in campionat in 1913, cand River s-a impus cu 2-1, si de atunci, s-au indepartat tot mai tare una de cealalta ca urmare a diferentelor sociale dintre suporterii lor: Boca este echipa clasei muncitoare si a nevoiasilor, in timp ce River apartine celor mai instariti.

„Ziua in care se joaca El Superclasico in Buenos Aires face ca derby-ul Old Firm sa arate ca o joaca de scoala primara”, au scris britanicii de la The Observer, dupa ce au simtit pe pielea lor magnitudinea ciocnirii dintre River si Boca, cele mai iubite si mai galonate cluburi din Argentina. "Genovezii", asa cum mai sunt cunoscuti cei de la Boca datorita faptului ca a fost infiintata la initiativa imigrantilor italieni, majoritatea din Genova, au cucerit de sase ori Copa Libertadores si, in cazul unui nou triumf, egala recordul all-time detinut de Independiente. In schimb, River a fost de trei ori campioana a Americii de Sud, dar se lauda cu un numar mai mare de titluri nationale, 36 fata de cele 33 ale Bocai.

Pentru meciul de maine seara, Guillermo Barros Schelotto se va putea baza si pe Edwin Cardona, absent in semifinala cu Palmeiras, in timp ce Marcelo Gallardo, care va sta in tribune pe Bombonera, ar putea trimite in teren 10 jucatori din 11-le care s-a impus pe terenul Bocai in campionat, la sfarsitul lui septembrie.

Echipe probabile:

Boca Juniors: Rossi - Jara, Izquierdoz, Magallan, Olaza - Barrios, Pablo Perez, Nandez - Pavon, Wanchope Abila, Villa

River Plate: Armani - Montiel, Maidana, Pinola, Casco - Nacho Fernandez, Enzo Perez - Pratto, Palacios, Pity Martinez - Santos Borre.


Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri