Un River - Boca pentru eternitate

River Plate si Boca Juniors au ajuns inaintea celui mai asteptat Superclasico din istorie: returul Superfinalei de Copa Libertadores care va stabili noua campioana a Americii de Sud. Dupa 246 de batalii, una mai fierbinte si mai intensa decat cealalta, care au strans laolalta pasiuni si orgolii de la pamant pana la cer si inapoi, cele doua mari rivale din Buenos Aires sunt in fata unui moment unic si care va ramane pentru totdeauna in istorie: cel in care una dintre ele va ridica cel mai pretios trofeu al Americii Latine chiar sub ochii celui mai inversunat adversar al sau.

Dupa 2-2 in prima mansa, orice este posibil in returul de pe El Monumental, arena unde Argentina a devenit pentru prima data campioana mondiala, in 1978. Asta pentru ca in ultimul act, golurile marcate in deplasare nu mai au nicio valoare, astfel ca putem asista si la prelungiri sau chiar la lovituri de departajare. Incarcatura emotionala este fara precedent, cel mai elocvent exemplu fiind faptul ca cele 50 de mii de locuri de pe Bombonera s-au dovedit insuficiente la antrenamentul de joi al celor de la Boca. Intr-o veritabila dovada de iubire nemarginita, fanii "genovezilor" au umplut pana la refuz stadionul propriu, alte mii de suporteri ramanand pe afara, motiv pentru care clubul si-a cerut scuze. Cum fanii echipei oaspete au accesul interzis pe terenul rivalilor in El Superclasico din motive lesne de inteles, acela era ultimul prilej pentru ei de a le transmite jucatorilor energia calda a tribunelor pornita din pasiunea netarmurita a ceea ce inseamna La 12, cea mai fierbinte peluza din fotbalul mondial.

Mesajul lor a fost perceput la adevarata sa intensitate de oamenii lui Guillermo Barros Schelotto, astfel ca ostilitatea celor 60 de mii de sustinatori ai "milionarilor" ar putea sa nu insemne nimic, mai ales ca au castigat ultimele doua dueluri de pe Monumental. Totusi, Los Xeneizes nu au obtinut niciodata in istorie trei victorii consecutive pe terenul lui River, astfel ca si fotbalistii lui Marcelo Gallardo au motivele lor sa fie optimisti. Mai mult, de fiecare data cand a disputat meciul decisiv al finalei Copei Libertadores pe teren propriu, "milionarii" au si cucerit trofeul.

Aproape o mie de jurnalisti vor relata de la fata locului aceasta Superfinala, fiind acordate 882 de acreditari pentru reprezentanti a 260 de posturi de radio si televiziune si publicatii.

Temperatura de astazi in Buenos Aires va avea maxima de 24 de grade, dar cu siguranta, la ora locala 19, cand numele noii campioane va fi cunoscut, temperatura din jurul Obeliscului, locul unde va fi celebrat succesul, indiferent de echipa invingatoare, va depasi cu mult punctul de fierbere.

Echipe probabile:

River Plate: Armani - Montiel, Maidana, Pinola, Casco - Leo Ponzio - Nacho Fernandez, Enzo Perez, Palacios, Pity Martinez - Pratto

Boca Juniors: Andrada - Jara, Izquierdoz, Magallan, Olaza - Nandez, Barrios, Pablo Perez - Villa, Wanchope Abila, Zarate.


Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri