Australian Open: Răsturnare de situație pentru calificări, care poate periclita definitiv șansele unei românce de a debuta la Melbourne. Ce decizie a fost luată

joi,  06 decembrie 2018 Ora: 20:09
NetBet
L1160651W000195
Bonus

UPDATE (18 dec.): AICI găsiți lista definitivată cu româncele care vor participa în calificări la Australian Open.


 
După ce săptămâna trecută v-am prezentat un preview cu jucătoarele din ţara noastră ce au un clasament îndeajuns de bun pentru a se înscrie pe lista pentru calificările primului Grand Slam din 2019, anume Australian Open (8-27 ianuarie), astăzi revenim cu o veste mai puțin placută în privința acestei situații.
 
Dacă Alexandra Dulgheru (147 WTA) este accidentată, Raluca Șerban (217 WTA) va evolua pentru Cipru, iar despre Patricia Ţig (clasament protejat, 157 WTA) zvonurile spun că urmează să nască curând, Irina Bara (158 WTA, foto stânga sus) ar putea fi singura reprezentantă a României în cadrul fazei preliminare de la Melbourne.
 
Andreea Roșca (212 WTA) avea să își facă apariția într-un turneu major, având locul ca și asigurat, însă o schimbare foarte recentă îi poate amâna debutul. Circuitul profesionist va suferi schimbări importante cât de curând, iar înființarea "ITF Transition Tour", despre care puteți citi mai multe AICI, va duce la apariția unui clasament nou și modificarea celui principal. Noua ierarhie WTA va purta momentan denumirea de "Shadow WTA Rankings".
 
 
Schimbările constau în faptul că punctele obținute în turneele ITF de $15.000 nu se vor mai contoriza în WTA, urmând a dispărea din dreptul jucătoarelor pe data de 31.12.2018. Totul este clar până aici, dar mai marii tenisului au luat o altă decizie controversată, necomunicând nici publicului larg că așa-numitele "Shadow WTA Rankings" vor fi folosite pentru înscrierea în calificările de la Australian Open, deși lista va fi definitivată după jumătatea lunii decembrie și noul clasament va intra în vigoare în ultima zi a anului.
 
Multe tenismene vor fi afectate de această ultimă hotărâre, inclusiv Andreea Roșca (care figurează pe lista preliminară). Fără punctele acumulate în turneele de $15k ea va fi poziţionată în jurul locului 250 WTA și va avea nevoie ulterior de un număr important de retrageri. Gabriela Ruse și Alexandra Cadanţu nu vor fi afectate aproape deloc de această schimbare, dar ele se află și se vor afla sub Roșca în ierarhia mondială. Vom reveni cu noi detalii peste mai puțin de două săptămâni.
 

AICI puteți citi și "Niculescu, antepenultima acceptată la Australian Open! Șapte români vor evolua pe tablourile principale, în mod direct"
 
AICI gășiți "30 din Top 30. Jucătoare și jucători importanți ce nu vor fi direct acceptați pe tablourile principale de simplu de la Melbourne"
 
Iar AICI - "Doar patru români vom avea în clasamentul ATP la începutul lui 2019, la simplu. Cine sunt ei și cum s-a ajuns aici"

 
 
Photo Credit: Vosges Matin, Neal Trousdale (opentenis.ro) și Nord Tennis Club ASD
 
Daniel Radu
 
Ultimele pariuri