INTERVIU EXCLUSIV | Raluca Şerban: "Niciun sprijin din partea FRT. Nimeni n-a răspuns când am cerut un WC la Bucureşti în trecut." Cel mai fericit moment al carierei şi obiectivul pentru 2019

sambata,  15 decembrie 2018 Ora: 05:23
Admiral
L1172564W000756
Bonus
 
 
 
Raluca Șerban (21 ani, locul 217 WTA) este o tânără tenismenă foarte talentată, care nu va mai evolua pentru România pe circuitul profesionist însă, după cum nota tenisite.info. La finalul anului competițional ea a acceptat să ne acorde un scurt interviu, în exclusivitate, în cadrul căruia am abordat diverse subiecte.
 
Raluca se află în plină ascensiune, pe cel mai înalt loc al carierei, fiind singura jucătoare născută în ţara noastră care a câștigat în 2018 mai mult de un titlu în turneele ITF cu premii egale sau mai mari de $25.000 (foto). Cu o caracterizare a actualului sezon am și început conversația:
 
 
Daniel Radu: Bună Raluca și felicitări pentru ce ai realizat până acum! Cum te simți după un an competițional plin și cum l-ai caracteriza?
 
Raluca Șerban: Bună și mulțumesc! Consider că a fost cel mai bun an al meu din punct de vedere al rezultatelor. Mă simt fericită că pot să joc un turneu de Grand Slam.
 
 
D.R: Care a fost cel mai fericit moment din acest sezon pentru tine?
 
R.S: Cel mai fericit moment al sezonului și al carierei mele de până acum a fost meciul cu Bouchard (n.n. din calificările turneului WTA de la Luxemburg - foto). Chiar dacă am pierdut acest meci (n.n. scor 1-6 6-2 1-6), eu îl consider ca o mare victorie pentru mine, pentru că mi-am demonstrat că pot să joc de la egal la egal cu jucătorele de top.
 
 
D.R: Ai ajuns la un clasament îndeajuns de bun pentru a participa în cadrul primului tău Grand Slam din carieră. Ce reprezintă acest lucru pentru tine și ce așteptări ai?
 
R.S: Faptul că joc primul Grand Slam (n.n. Australian Open 2019) îl iau ca pe o mare realizare. De asta voi merge acolo să mă bucur de fiecare moment.
 
 
D.R: La Melbourne nu vei mai juca sub culorile României însă, după cum mulți au aflat deja, ci sub cele ale Ciprului, tu locuind de aproape 8 ani acolo. Pentru cei mai puțin familiarizați cu subiectul, poți explica alegerea ta?
 
R.S: Am ales să reprezint Cipru pentru că în sfârșit am găsit pe cineva care să mă susțină din punct de vedere financiar.
 
 
D.R: Care a fost momentul când te-ai hotărât definitiv să schimbi naționalitatea, dacă a existat unul, și ce l-a provocat?
 
R.S: Acum 2 ani, când am trimis un e-mail pentru a cere un Wild Card în calificări la București (n.n. BRD Bucharest Open, turneul WTA), iar cei îndreptățiți nici măcar nu au răspuns. Atunci am înțeles că nu voi primi sprijin din partea Federației Române de Tenis.
 
 
D.R: În afara acestui incident, care a fost implicarea FRT în cariera ta și ce ai primit din partea lor sau ce facilități ai avut la dispoziție, chiar dacă nu mai locuiești aici?
 
R.S: Din cauză că am părăsit țara la vârsta de 13 ani nu am avut nicio facilitate și niciun sprijin din partea FRT.
 
 
D.R: Ce ai fi dorit să fie diferit din acest punct de vedere?
 
R.S: Mi-aș fi dorit să mă antrenez acasă, dacă aș fi avut un suport financiar.
 
 
D.R: De când ai părăsit țara și până de curând, cine te-a contactat dintre oficiali să se mai intereseze de tine, de cum te mai simți?
 
R.S: Nimeni.
 
 
D.R: Ce ai găsit in Cipru, din punct de vedere al condițiilor de pregătire sau al altor aspecte?
 
S.R: Am găsit condiții foarte bune de pregătire și un antrenor (n.n. Yiannos Hadjigeorgiou) care de când m-a văzut prima dată a crezut în mine.
 
 
D.R: Revenind la ce urmează, care este obiectivul tău pentru 2019?
 
R.S: Obiectivul meu pentru 2019 este să ajung Top 100 WTA, la simplu.
 
 
D.R: La final, un mesaj pentru cei din țară care încă te susțin sau doresc să o facă în continuare, indiferent de culorile sub care vei evolua? Iar dacă mai dorești să faci completări, chiar te rog.
 
R.S: Celor care încă mă susțin și mă vor susține le mulțumesc din tot sufletul, iar pe cei care mă contestă îi înțeleg și le respect decizia, dar tuturor aș vrea să le urez Sărbători Fericite și un An Nou Fericit! La final de interviu aș vrea să îi mulțumesc domnului profesor Ene Nicușor, cel care m-a descoperit și mi-a îndrumat primii pași în tenis.
 
 
D.R: Mulțumesc și mult succes în carieră!
 
R.S: Mulțumesc mult și eu!
 
 
Raluca este încă la început de drum, după cum a spus și ea și nu putem ști ce va urma, însă este de departe cea mai mare pierdere pentru tenisul din România, în defavoarea altui stat! De asemenea, fără ex-constănţeancă, la Australian Open țara noastră va avea o singură reprezentantă direct acceptată pe lista de calificări, meciurile urmând a avea loc începând cu data de 8 ianuarie.
 
 

AICI puteţi citi articolul "SPECIAL: Nouă români au ales să reprezinte altă țară din 2014 şi până azi, la tenis. Raluca Șerban nu e singura. Alții acuzau vehement sistemul";

AICI aveți "Unul dintre cele mai de succes sezoane în ITF pentru românce, din punct de vedere al titlurilor cucerite.";

Iar AICI găsiți ce românce vor participa în calificări la Australian Open.

 
 
Photo Credit: Pat O Weis & facebook Raluca Şerban
 
Daniel Radu
 
Ultimele pariuri