Niculescu, în pericol să rateze tabloul la Australian Open după 11 ani. Cum s-a ajuns aici și ce urmează

marti,  13 noiembrie 2018 Ora: 18:32
Superbet
L1160659W000328
Bonus


După ce în urmă cu câteva zile Monica Niculescu era încă a 7-a din lume într-o ierarhie a jucătoarelor cu săptămâni activ-consecutive în Top 100 WTA (Detalii AICI), înfrângerea de la Limoges nu numai că a scos-o din prima sută mondială după mai bine de 8 ani, dar îi diminuează șansele de a prinde tabloul principal de simplu al primului Grand Slam din 2019.
 
Numeroasele probleme medicale avute pe parcursul sezonului și rezultatele sub așteptări de după revenire au coborât-o pe Niculescu (31 ani) până pe locul 102. De anul viitor, în cadrul turneului major de la Australian Open (14-27 ianuarie) vor fi acceptate direct un număr de 104 de tenismene, față de 108. Alte opt vor primi Wild Card, iar ultimele 16 se vor alătura prin intermediul calificărilor. La Melbourne, reprezentanta noastră a trecut ultima oară prin "focurile meciurilor preliminare" în urmă cu un deceniu (n.r. ianuarie 2008). 
 
Menționăm de asemenea faptul că printre cele 104 vom regăși și jucătoare înscrise cu ajutorul ***clasamentului protejat (n.r. Special Ranking) și anume Timea Bacsinszky, Laura Siegemund, Catherine Bellis, Yaroslava Shvedova, Anna-Lena Friedsam, Elena Vesnina, Mirjana Lucic-Baroni, Jelena Jankovic, Shelby Rogers sau Bethanie Mattek-Sands. Unele dintre cele menționate încă lipsesc de pe circuit și e foarte greu de crezut că se vor întoarce pe teren într-un timp atât de scurt, dar cu toate acestea și cu tot cu retragerea Agnieszkăi Radwanska, eleva lui Călin Ciorbagiu va sta cu sufletul la gură la începutul lunii decembrie, când lista va fi definitivată.
 


***jucătoarele care lipsesc între 6 și 24 de luni din activitate, din pricina accidentărilor, problemelor grave de sănătate sau a sarcinii beneficiază după revenire, sub diverse restricții, de un număr limitat de înscrieri în competiții, pe baza poziției ocupate după ultimul turneu (oficial) disputat.
 
AICI puteți citi și articolul "Halep preia ștafeta de la Niculescu, devenind românca cu cele mai multe săptămâni activ-consecutive în Top 100"
 

 

Photo Credit: rtl.lu

 
Daniel Radu
Ultimele pariuri