PREMIERĂ: Monica Niculescu va reveni în Top 100 WTA foarte curând. Cum și când se va întâmpla

duminica,  18 noiembrie 2018 Ora: 05:12

 

După ce la începutul săptămânii curente a părăsit Top 100 WTA pentru prima oară în ultimii opt ani, sorții au fost de partea Monicăi Niculescu, aceasta urmând a reveni foarte curând în elita tenisului mondial, chiar și fără să joace.


Aflată actualmente pe locul 102, ea va profita de scăderea punctelor pe care le aveau de aparat jucătoarele vecine de clasament (Viktorija Golubic și Sachia Vickery), dar și de retragerea din activitate a Agnieszkăi Radwanska (locul 75). Astfel, vă spunem în premieră faptul că Niculescu va reintra în mod oficial în prima sută mondială fie pe data pe 19 noiembrie, fie șapte zile mai târziu.

O jucătoare care "agață racheta în cui" este eliminată din clasamentul WTA fie la data menționată de ea pe formularul de retragere, fie la finalul anului calendaristic în curs. Indiferent dacă acest lucru se va întâmpla sau nu mâine, 19 noiembrie, eleva lui Călin Ciorbagiu nu va mai trebui să aștepte decât până pe data de 26, când americanca Vickery va pierde punctele obținute în aceeași perioadă a lui 2017 în cadrul turneelor de la Norman și Honolulu.

Întrucât alte tenismene nu o mai pot depăși, nemaiexistând turnee importante în cadrul cărora să poată participa în perioada aceasta, Monica va avea locul asigurat cel puțin până pe data de 16 decembrie. Cu toate acestea, slătineanca încă va avea emoții în vederea accederii în mod direct pe lista pentru tabloul principal de la Australian Open, după cum v-am relatat AICI!
 


AICI puteți citi și articolul "Halep preia ștafeta de la Niculescu, devenind românca cu cele mai multe săptămâni activ-consecutive în Top 100"

Photo Credit: IFV86Daniel Radu

Ultimele pariuri