JO Tokyo 2020: Ce înseamnă retragerea Soranei Cîrstea din echipa de Fed Cup în vederea participării în cadrul Jocurilor Olimpice din Japonia


Astăzi, 10 decembrie 2018, Sorana Cîrstea (28 ani, locul 85 WTA) și-a anunțat pe rețelele de socializare retragerea din echipa de Fed Cup a României. În premieră, noi vă spunem că această decizie elimină și orice șansă în ceea ce priveşte o eventuală participare a ei în cadrul Jocurilor Olimpice din 2020, presupunând că ar fi îndeplinit celelalte criterii de AICI.

Conform regulamentului, pentru a fi eligibilă în vederea JO de vară din Japonia, Cîrstea are nevoie de trei nominalizări în echipa de Fed Cup, dintre care obligatoriu una în 2019 sau 2020. Dacă nu va reveni asupra deciziei, târgovișteanca nu va putea evolua la Tokyo, indiferent de situație.

Sorana a fost prezentă la două ediții ale Jocurilor Olimpice, anume în 2008 la Beijing și în 2012 la Londra (foto), pierzând în primul tur, în timp ce la Rio nu a avut un clasament îndeajuns de bun pentru a putea participa. Ultima oară ea a evoluat și la dublu, alături de Simona Halep, acestea fiind învinse de surorile Williams la acea vreme, în runda inaugurală.



Singura victorie în proba de simplu feminin pentru țara noastră a fost obţinută de Monica Niculescu, în 2016.
 


AICI puteți citi articolul "Tokyo 2020: Clarificări cu privire la participarea românilor în cadrul Jocurilor Olimpice din Japonia. Cine poate ajunge acolo şi cum o poate face";

AICI puteți vedea unde va juca Sorana în prima săptămână din 2019, după cum am anunţat în exclusivitate la acel moment.

Iar AICI gășiți un alt articol, intitulat "România, din nou la "masă" cu greii din tenis ? Detalii despre ATP Cup şi cum ar putea participa Copil, Tecău şi Mergea în cadrul acesteia".


 

Photo Credit: Getty Images

Daniel Radu
 


Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri