MINI-INTERVIU | Irina Bara vrea pe tabloul principal la Grand Slam-uri: "Ştiu că voi reuşi curând!"

joi,  08 august 2019 Ora: 14:00
NetBet
L1160651W000195
Bonus

La finalul lunii iulie, Irina Bara (24 ani, 192 WTA) a reușit rezultatul carierei pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA International, iar la dublu, acolo unde ocupă locul 79, și l-a egalat pe cel mai bun. În Letonia, la Jurmala, Bara a ajuns în sferturile de finală, unde a cedat la mare luptă în fața localnicei Anastasija Sevastova (11 WTA), scor 6-7(3) 2-6, în timp ce în proba pe echipe s-a oprit în semifinale, făcând pereche cu slovena Dalila Jakupovic.

După revenirea în țară și după câteva zile mai dificile pe plan personal, ea a acceptat să răspundă câtorva întrebări adresate de freelancer-urul nostru Daniel Radu. Iată ce a avut de spus:
 
D.R: Bună, Irina! Cum te simți după cel mai important rezultat într-un turneu WTA?
 
I.B: Bună! Mă simt foarte încrezătoare. Simt că pot să joc de la egal la egal cu cele mai bune jucătoare și voi continua să muncesc, să fiu perseverentă și cu siguranță rezultatele pe care mi le doresc nu vor întârzia să apară.


 
D.R: Cum a fost experiența unei noi confruntări cu Sevastova și ce crezi că ți-a lipsit să câștigi primul set și poate și meciul?
 
I.B: Pot să spun că mi-a lipsit puțină prospețime, jucând 3 ore în ziua precedentă (n.n. al 15-lea cel mai lung meci WTA din 2019), dar am dat tot ce am putut încă de la început. Mai jucasem cu ea în urmă cu un an și știam că va fi un meci echilibrat, în care o să am șansele mele.
 
D.R: Care este obiectivul tău pentru restul anului?
 
I.B: În afară de sănătate îmi doresc să pot lucra cât mai bine alături de echipa mea, să fac cele mai bune alegeri în privința turneelor și să pot juca cât mai relaxată.
 
Pe lângă tatăl Călin care o antrenează de la 5 ani, echipa ei îi are în componență pe antrenorul Marius Comănescu și preparatorul fizic Andrei Toboc. În privința Dianei Enache care a însoțit-o în Letonia, Irina a făcut următoarele precizări pentru cei de acasă: "Diana îmi este prietenă și colegă. Am jucat multe turnee de dublu alături de ea, ne-am antrenat împreună și a fost alături de mine la Jurmala ca prietenă."


 
Bihoreanca născută în Ştei va pleca săptămâna viitoare către New York, în vederea participării în cadrul ultimei competiţii majore a sezonului, iar la întrebarea "Ce ar însemna pentru tine o calificare pe tabloul principal de simplu de la US Open?" aceasta a răspuns:
 
I.B: Bineînțeles, ca la fiecare Grand Slam, eu îmi doresc calificarea pe tabloul principal, poate chiar să trec și 2-3 tururi pe tablou. Deocamdată sunt 3 meciuri de câștigat în calificări, dar am fost aproape de câteva ori și știu că voi reuși curând!
 
Primul meci pe hard-ul american îl va disputa fie pe 19, fie pe 20 august și mai menționăm că ea este singura româncă nouă care a pătruns pentru prima oară în Top 175 WTA în ultimii 4 ani și 3 luni, maximul carierei fiind locul 139, atins pe 13 august 2018. În plus, la dublu este doar a doua noastră reprezentantă care a reuşit accederea în premieră în Top 60, după data de 13.10.2014.


AICI găsiţi alte declaraţii din luna mai "EXCLUSIV | Irina Bara, după Madrid: "Sper să mai urc. Urmează Top 50. Dublul este total imprevizibil";
 
AICI aflaţi cine ne va mai reprezenta in calificările US Open;

Iar AICI aveţi "Borne personale importante pentru Bara și Buzărnescu, după calificarea în "sferturile" de la Madrid."


Daniel Radu

Photo Credit: Ansis Ventins (facebook.com/A.Ventins + instagram.com/a.ventins)
 
Ultimele pariuri