Fiji, victima sigura in fata "cocosilor"?

sambata,  24 noiembrie 2018 Ora: 15:33

Fereastra de meciuri-test internaționale din aceasta toamna în rugby-ul mondial se încheie astăzi, la ora 22:05, cu meciul dintre Franța și Fiji de pe Stade de France. "Cocoșii galici" tocmai și-au întrerupt seria negativa de cinci înfrângeri la rand prin triumful de săptămâna trecută obținut în fata Argentinei, 28-13, la Lille, și acum doresc sa încheie anul într-o nota optimista printr-o victorie concludenta în fata rugbystilor din Pacific.

Fijienii au fost învinși clar de Scoția, cu 54-17, în urma cu doua săptămâni, dar și-au revenit apoi învingând Uruguay-ul cu 68-7. Succesul cu sud-americanii i-a dat atâta încredere selecționerului John McKee încât acesta a declarat ca echipa lui poate obține astăzi a doua victorie consecutiva. Asta deși cei din Fiji nu au fost vreodată un concurent de același calibru cu Franța.

Pana în prezent, s-au disputat opt jocuri între cele doua naționale și Les Bleus au câștigat de fiecare data. Mai mult, în ultimele patru partide, francezii s-au impus la cel puțin 22 de puncte diferența.

Pentru meciul din aceasta seara, Jacques Brunel a făcut doar doua modificări în 15-le de start în comparație cu întâlnirea cu Argentina. Astfel, Rabah Slimani ii ia locul în linia întâi lui Cedate Gomes Sa, iar fundașul Maxime Medard, accidentat în jocul cu "pumele", va fi înlocuit de Benjamin Fall.

Franța și Fiji au fost fata în fata ultima oara în 2014, la Marseille, cand "cocoșii galici" au triumfat cu 40-15. De aceea, ma aștept ca și acum Les Bleus sa se impună la cel puțin 17 puncte.

Pont: Victorie Franta la cel putin 16,5 puncte - Cota 1.67

De incercat: Victorie Franta la cel putin 21,5 puncte - Cota 2.12

Ultimele pariuri