Doar patru români vom avea în clasamentul ATP la începutul lui 2019, la simplu. Cine sunt ei și cum s-a ajuns aici

 

După ce am asistat la al doilea cel mai slab sezon din 2001 încoace pentru tenismenii români, din punct de vedere al titlurilor ATP, Challenger sau ITF cucerite la simplu (așa cum vă relatasem AICI), veștile negative continuă să se țină lanț.

Astfel, tot în premieră vă spunem faptul că, pe data de 31 decembrie România va avea doar patru jucători clasați în ATP Singles Rankings. Acest lucru se va datora restructurării circuitului ITF, despre care puteți citi mai multe detalii AICI, coroborată cu performanțele relativ modeste reușite de "tricolorii" noștri la nivel înalt, în afara lui Marius Copil.

Punctele obținute în cadrul turneelor ITF de $15.000 vor părăsi clasamentul ATP, împreună cu cele obținute în fazele incipiente ale Futures-urilor de $25.000 (+/- H), transformându-se în "ITF World Tennis Ranking points", așa cum se arată în tabelul următor:Așadar, un nou clasament va lua ființă. Revenind la cel ATP însă, pe baza celor afișate mai sus rezultă că doar următorii reprezentanți ai țării noastre vor figura în cadrul celei mai importante ierarhii tenisistice la simplu masculin și anume:

Marius Copil (28 ani, locul 60 ATP) - 823 de puncte

Dragoș Dima (26 ani, ~locul 321, foto stânga) - 84 de puncte

Nicolae Frunză (21 ani, ~locul 552, foto dreapta) - 6 puncte

Bogdan Apostol (22 ani, ~locul 593, foto mijloc sus) - 3 puncte


Noul clasament ATP va avea în componenţă aproximativ 680 de jucători pe data de 31 decembrie. La feminin în schimb, România va da 27 de jucătoare în WTA Singles Rankings, dintr-un total de ~890.


AICI puteţi citi articolul "Unul dintre cele mai de succes sezoane în ITF pentru românce, din punct de vedere al titlurilor cucerite";

AICI - "SPECIAL: Antrenorul predă ştafeta ? Copil a fost primul român finalist într-un turneu (echivalent) ATP 500, după 20 de ani";

Iar AICI şi AICI găsiţi "Programul lui Marius în primele două săptămâni ale lui 2019".
Photo Credit: Getty Images, ITF și Neal Trousdale (OpenTenis)

Daniel Radu
 


Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri