CLASAMENT | Când vom înțelege cum funcționează? Niciodată? Halep nu va ocupa locul 3, în mod automat. Toate calculele

miercuri,  13 martie 2019 Ora: 05:47

După înfrângerea suferită de Simona Halep în "optimile" de la Indian Wells, în fața cehoaicei Marketa Vondrousova (19 ani, 61 WTA), scor 2-6 6-3 2-6, de pe majoritatea publicațiilor online din România unde a fost abordat subiectul nu au lipsit articole care să conțină fraze incorecte precum "Halep va ocupa locul 3, începând de luni", "Halep va coborî pe locul 3" sau altele similare. Nici posturile TV nu au făcut rabat și chiar și în timpul meciului a fost rostită această informație.

S-a încheiat turneul odată cu eliminarea Simonei? Celelalte jucătoare nu mai contează? Ar trebui să le spunem acest lucru și organizatorilor americani. Mai îngrijorător este faptul că această situație se repetă aproape săptămânal, de foarte mult timp încoace, indiferent de numele sportivului.

 Să trecem însă la calculele propriu-zise. Iată, în premieră, exact ce loc WTA poate ocupa Simona, în clasamentul oficial de pe 18 martie:

A) locul 5, dacă:

- Pliskova și Svitolina dispută finala la Indian Wells sau
- Svitolina ajunge în finală, iar Kerber câștigă titlul.

B) locul 4, dacă doar unul dintre următoarele scenarii devine realitate:

- Pliskova ajunge în finală sau
- Svitolina ajunge în finală sau
- Kerber câștigă titlul, cu mențiunea că Pliskova și Kerber se pot întâlni în semifinale.

C) locul 3, dacă nu se adeverește nicio situație din cele trei menționate la punctul B).

AICI găsiţi tabloul complet!

Acestea sunt scenariile complete și corecte, dar în zilele noastre se preferă cantitatea, nu calitatea, mediocritatea, iar în alte cazuri furtul de informaţii, dezinformările, atragerea vizualizărilor prin orice mijloace și alte cele. Toate acestea fac parte și din motivele pentru care unii scriu astfel de articole pe site-uri care poate nu inspiră cea mai mare încredere la prima vedere și pentru care mulți se pierd pe parcurs.

Daniel Radu

French Open


Photo Credit: Jimmie48 Photography


Ultimele pariuri
vineri,  24 mai 2019
Fortuna bonus