Cand fotbalul nu inseamna doar bani si glorie: cum Buffon a avut depresie si atacuri de panica la Juventus

Oricat de greu de crezut ar parea, exista mari campioni care au trecut prin mari suferinte personale chiar in timp ce erau in culmea succesului in activitatea sportiva. Ajuns la 40 de ani, Gianluigi Buffon a marturisit, intr-un interviu acordat revistei Vanity Fair, ca a fost in depresie si a avut atacuri de panica in timpul carierei sale la Juventus, intinsa pe 17 ani, timp in care a jucat in 656 de meciuri si a cucerit noua scudetti. "Pentru cateva luni, totul parea pierdut si nimic nu mai avea vreun sens pentru mine. Parea ca nimanui nu ii pasa de mine ca om, ci doar ca fotbalist. Era ca si cum toata lumea intreba de Buffon, dar nimeni de Gigi", a povestit actualul portar al lui PSG.

Campionul mondial din 2006 a spus ca punctul culminant a fost la varsta de 25 de ani, chiar in sezonul in care a disputat prima sa finala de Champions League, pierduta la penalty-uri in fata Milanului. Atunci, el nu a putut sa intre pe teren intr-un meci din Serie A din cauza unui atac de panica. "I-am spus lui Ivano Bordon, antrenorul portarilor: Trimite-l pe Antonio Chimenti sa se incalzeasca si sa joace! Suferisem un atac de panica si nu ma simteam in stare sa joc."

"Daca nu as fi impartasit si altor oameni aceasta experienta, acei nori și acel tumult, poate ca nu as fi iesit niciodată din acea situatie", a mai declarat Buffon, care, trei ani mai târziu de la acele clipe grele, avea sa câștige Cupa Mondiala în Germania.


Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri