Calificări WTA | Unde încep restul româncelor din Top 220 noul an competițional | Niculescu ar putea promova chiar pe tabloul principal

miercuri,  12 decembrie 2018 Ora: 05:07
BetFair
L1160655W000329
Bonus

 

După ce în urmă cu trei săptămâni v-am prezentat (AICI) programul româncelor din Top 85 WTA pentru prima săptămână a noului an, astăzi a venit momentul să vă spunem și unde vor participa jucătoarele noastre puțin mai slab clasate. În exclusivitate, aflați că Monica Niculescu, Irina Bara și Andreea Roșca figurează pe listele de calificări ale turneelor de la cumpăna dintre ani.

Niculescu (locul 99) va evolua la Shenzhen (WTA International, hard), în China, unde va fi între primele favorite la calificare. Ea păstrează șanse să fie promovată pe tabloul principal în perioada următoare, după eventuale retrageri, fiind a treia rezervă. Următoarea "tricoloră" din clasament, Alexandra Dulgheru (loc 147) este accidentată.

Bara (loc 157, foto sus) a rămas a patra sub linie la Shenzhen, tabloul fiind doar de 16 poziții pentru ediția aceasta, în timp ce Roșca (loc 213, foto jos) va spera ca ulterior să acceadă la Auckland, în Noua Zeelandă. Ea este a noua rezervă cu noul **Shadow Ranking (251 WTA) care s-a luat în considerare pentru înscrieri. Primele meciuri vor avea loc pe data de 30 decembrie, iar cele de pe tablourile principale vor debuta pe 31 decembrie, în direct la Digi Sport.
 


**noul clasament va intra oficial în vigoare începând cu 31.12.2018, eliminându-se punctele obținute de fiecare jucătoare în turneele ITF de $15.000, însă s-a luat și se va lua în considerare și pentru aceste înscrieri. Detalii suplimentare gășiți AICI.

***ca alternative pentru rezervele din WTA mai sunt şi competiţiile de $25.000 de la Playford (Australia) şi Hong Kong, a căror liste vor fi definitivate în seara zilei de joi, 13 decembrie.
 


AICI și AICI puteți vedea unde participă românii și româncele din Top 85 ATP și WTA în primele două săptămâni din noul an;

AICI găsiţi articolul "Răsturnare de situație pentru calificările la Australian Open. Decizia care poate periclita definitiv șansele unei românce de a debuta acolo în 2019";

Iar AICI puteți vedea cine ne va reprezenta la Melbourne, pe tablourile principale de simplu.
 


Photo Credit: Hong Kong Tennis Open, Tapio Saukkonen și Neal Trousdale (OpenTenis)

Daniel Radu
 

Ultimele pariuri