EXCLUSIV | Australian Open | Cine ne va reprezenta în calificări. Două românce figurează pe listă. Altele speră să acceadă după retrageri

marti,  18 decembrie 2018 Ora: 21:49

Lista pentru calificările primului Grand Slam din 2019, anume Australian Open a fost definitivată, însă așa cum vă relatam AICI în urmă cu două săptămâni, veștile nu sunt foarte îmbucurătoare pentru reprezentantele României.

Alexandra Dulgheru (147 WTA) este accidentată și nu s-a înscris, astfel că singura jucătoare de pe lista celor 119 care va evolua sub culorile țării noastre este Irina Bara (locul 155 WTA), care se va afla la a doua participare la Melbourne. În ianuarie 2018 ea pierdea în turul doi al calificărilor. Următoarele românce din clasament sunt Raluca Șerban (foto stânga sus) și Andreea Roșca (foto stânga jos), însă prima va reprezenta Cipru pe viitor.

Așa cum am menționat în articolul de la începutul lunii, pentru înscrieri s-a luat în considerare noul clasament WTA (n.n. Shadow Ranking), care va intra în vigoare pe data de 31.12. Acesta nu contorizează punctele obținute de jucătoare în turneele ITF de $15.000 din ultimele 52 de săptămâni, astfel că atât Șerban cât și Roșca sunt afectate de această decizie.Dacă Raluca (225 WTA în noua ierarhie) a fost printre ultimele acceptate și va bifa prima apariție într-un turneu major, Andreea (250 WTA) a rămas a 13-a sub linie. Printre rezerve mai figurează și Gabriela Ruse (252 WTA, #15), în timp ce Alexandra Cadanţu (263 WTA) nu s-a înscris. Șansele ca ele să acceadă ulterior nu sunt foarte mari, însă vom afla în următoarele patru săptămâni dacă sorții vor fi de partea lor.


UPDATE (5 ian.): Roşca si Ruse s-au retras de pe lista rezervelor.


A 119-a şi implicit ultima acceptată direct a fost localnica Lizette Cabrera (234 WTA), iar alte nouă tenismene vor primi Wild Card, tabloul urmând a avea 128 de poziţii anul viitor. Meciurile vor debuta pe data de 8 ianuarie.

 

AICI puteți vedea cine ne va reprezenta pe tablourile principale de simplu;

AICI găsiţi unde s-au înscris Bara şi Roşca în prima săptămână din 2019;

Iar AICI puteți citi recentul interviu exclusiv cu Raluca Șerban!

 


Photo Credit: Tapio Saukkonen, Fluppe Laemont, Haptic Kinetics și Neal Trousdale (OpenTenis)

Daniel Radu

 

 

Ultimele pariuri
marti,  26 mai 2020
vineri,  22 mai 2020