Elena Bogdan bifează primul titlu ITF (+$25k) pentru un sportiv din România sezonul acesta, la feminin sau masculin, indiferent de probă


După ce săptămâna trecută perechea Irina Begu / Monica Niculescu a cucerit la Hua Hin primul titlu din 2019 pentru România, de nivel WTA sau ATP, indiferent de probă, sâmbăta aceasta Elena Bogdan a „spart gheața” și în ceea ce privește turneele de categorie ITF (+$25.000) de pe circuitul profesionist.

Fără a fi capi de serie, Elena și bulgăroaica Elitsa Kostova au ajuns până în finala întrecerii de tip W25 de la Trnava (Slovacia, indoor hard), în ultimul act impunându-se în fața cuplului Honcova / Poznikhirenko, scor 7-5 7-6(5).

Acesta este primul titlu de categorie ITF (+$25k), 125k Series sau Challenger obținut de un reprezentant al ţării noastre, de la începutul sezonului (n.n. 5 noiembrie 2018) și până astăzi, la simplu sau dublu, masculin sau feminin. De anul acesta, turneele cu premii în valoare totală de 15.000 de dolari (W15 şi M15) nu mai acordă puncte WTA, respectiv ATP, ci doar ITF, acestea fiind contorizate separat.Aflată actualmente pe locul 367 mondial, Ema va avansa aproximativ 50 de poziții în clasament, pe data de 18 februarie. Fostul număr 79 WTA are un vis, anume urcarea pe primul loc în ierarhia de dublu, iar cine dorește să o ajute financiar o poate face AICI, cu orice sumă de la 5 dolari în sus.

Craioveanca în vârstă de 26 de ani a ocupat locul 3 la junioare, în urmă cu 10 ani, dar accidentările au împiedicat-o să-și atingă adevăratul potențial. Despre toate acestea puteți citi în interviul de AICI!


Daniel Radu
 


Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri