Boca si River, cu picioarele pe pamant spaniol

La doua saptamani dupa data cand era programat oficial returul finalei Copei Libertadores, pe El Monumental, River Plate si Boca Juniors au ajuns la Madrid, locul stabilit pentru disputarea meciului care va decide noua campioana a Americii de Sud. Dupa ce au strabatut 12 mii de kilometri in 11 ore de la Buenos Aires pana in capitala Spaniei, cele doua mari rivale din Argentina sunt pregatite si pline de optimism inaintea celui mai fierbinte Superclasico din istorie. Practic, cel mai asteptat duel dintre River si Boca de mai bine de un secol se va desfasura pe taram neutru, intr-o alta tara, pe un alt continent, chiar pe arena echipei pe care, cel mai probabil, invingatoarea partidei de duminica o va infrunta peste doua saptamani in finala Mondialului Cluburilor, Real Madrid.

Cum golurile inscrise in deplasare nu conteaza in ultimul act al Copei Libertadores, tot ceea ce s-a intamplat in prima mansa, cand scorul a fost egal, 2-2, se reseteaza si iubitorii fotbalului mondial se vor putea bucura de un Superclasico in care orice este posibil, inclusiv sa vedem lovituri de departajare. Mai mult, frumusetea acestui derby care se anunta cu adevarat unic este sporita de faptul ca ambele echipe vor avea un numar egal de sustinatori in tribune, lucru imposibil altfel in Argentina.

Desi Boca a refuzat total, pana in urma cu cateva zile, ideea disputarii finalei la Madrid, gruparea "genovezilor" are deja un plus in comparatie cu jocul programat initial pe 24 noiembrie: Cristian Pavon, indisponibil atunci, este apt de joc si va fi, mai mult ca sigur, titularizat in atac de Guillermo Barros Schelotto. In acelasi timp, si "milionarii" se pot baza pe Mora si Quintero, aflati intr-o stare fizica mult mai buna fata de acum doua saptamani. 

Chiar daca temperatura maxima anuntata duminica la Madrid, de 14 grade Celsius, este cu mult sub cea de la Buenos Aires, unde sunt preconizate 29 de grade, cu siguranta, Bernabeul va depasi punctul de fierbere la ora de start a finalei. Asta si pentru ca El Superclasico de los Superclasicos este considerat meciul cu cel mai ridicat factor de risc de catre fortele de ordine spaniole. In acest sens, vor fi mobilizati 4000 de agenti de ordine in jurul arenei, dublu fata de El Clasico, Real - Barcelona, iar norocosii posesori ai unui bilet vor fi nevoiti sa treaca prin trei inele de control.

Iar Santiago Bernabeu, templul care transforma muritorii in legende, se pregateste de ultimul eveniment major cu actuala structura inaintea intrarii in era digitala, anuntata de presedintele Florentino Perez in 2020. Dupa ce a gazduit finala Europeanului din 1964, Spania - URSS 2-1, a Cupei Mondiale din 1982, Italia - Germania 3-1, si de patru ori ultimul act al Cupei Campionilor Europeni, in 1959, 1969, 1980 si 2010, stadionul Realului va fi martorul punctului culminant al unei rivalitati fara precedent intre doua dintre cele mai iubite echipe din America de Sud.

Pont: Boca Juniors va castiga trofeul - Cota 1.95


Incaseaza bonusul de la Unibet acum

Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri