Australian Open: Cinci românce ar putea accede în calificări. Nu toate se vor înscrie, iar una dintre ele nu va mai reprezenta România

UPDATE (18 dec.): AICI găsiți lista definitivată cu româncele care vor participa în calificări la Australian Open.


UPDATE (6 dec.): O decizie recentă și totodată controversată poate periclita șansele uneia dintre reprezentantele României de a debuta la Australian Open. Toate detaliile sunt în noul articol de AICI!


 
 
Puțin peste o lună ne mai desparte de primul turneu de Grand Slam din 2019, anume Australian Open. Dacă pe tablourile principale de simplu România va avea fie șase, fie șapte reprezentanți (cu Monica Niculescu sperând să acceadă direct, după cum vă relatasem AICI), prezența nu va fi la fel de numeroasă în calificări. Iată, în premieră, cine sunt cele cu un clasament îndeajuns de bun pentru a se înscrie:
 
Irina Bara (locul 142 WTA, foto stânga sus) - Jucătoarea născută în Ștei, jud. Bihor va fi la a doua participare, după cea din 2018 când a ajuns în turul secund al calificărilor.
 
Alexandra Dulgheru (locul 148 WTA) - Din păcate, Alexandra a anunțat pe rețelele de socializare faptul că a suferit o nouă intervenție chirurgicală la genunchi și se așteaptă să revină pe circuitul profesionist începând cu luna februarie.
 
Patricia Ţig (clasament protejat, loc 157 WTA) - Patricia beneficiază de un clasament protejat, datorită absenței îndelungate din competiții. Ultima veste pe care o avem despre ea este din primăvară, când lucra pentru a încerca să revină, fiind puţin probabil să o facă la Melbourne însă. În plus, mai multe zvonuri spun că ar fi însărcinatăînsărcinată şi ar urma să nască.
 
Andreea Roșca (locul 212 WTA, foto mijloc jos) - Beneficiind de mărirea tabloului, Andreea poate bifa prima prezență într-un turneu major, cât timp își va trece numele printre participante. Acest lucru nu este garantat, fiindcă înainte de US Open (2018) aceasta a preferat să se retragă de pe lista rezervelor, continuându-și evoluțiile în ITF, pe zgura europeană.
 
Raluca Șerban (locul 218 WTA, foto dreapta jos) - Pierdere mare pentru tenisul românesc, întrucât Raluca, o tenismenă promițătoare (dar neglijată) din noua generație va reprezenta altă țară la debutul ei într-un Grand Slam și anume Cipru, după cum nota tenisite.info .
 

 
Gabriela Ruse și Alexandra Cadanţu sunt departe în clasamentul mondial și chiar dacă se vor înscrie nu se mai pot alătura celor menționate decât printr-un val mare de retrageri. Lista va fi definitivată puțin după jumătatea lunii decembrie. Meciurile din calificări vor debuta pe data de 8 ianuarie, iar cele de pe tablourile principale pe data de 14 ianuarie, urmând a fi transmise pe canalele Eurosport.

 

AICI gășiți articolul "Niculescu, în pericol să rateze tabloul la Australian Open după 11 ani"
 
AICI puteți citi și "Australian Open | 30 din Top 30. Jucătoare și jucători importanți ce nu vor fi direct acceptați pe tablourile principale de simplu"
 
Iar AICI - "Unul dintre cele mai de succes sezoane în ITF pentru românce, din punct de vedere al titlurilor cucerite"Photo Credit: Vosges Matin, Ago Vision Production, Neal Trousdale, Tobias Froehlich şi Fluppe Laemont
 
Daniel Radu

Case de pariuri recomandate
Ultimele pariuri