Gestionarea banilor destinati pariurilor!

Este foarte important să știi cât să pariezi pe un anumit eveniment în funcţie de cota  oferita pentru pariul respectiv, în funcţie de suma totală de care dispui, în funcţie de analiza meciului făcută de tine. La fel de important este ca bugetul de pariuri să fie stabilit din start, și să fie unul pe care ți-l permiți: asta înseamnă să pariezi doar din bani destinat acestui domeniu
Stabilind aceste lucruri din start nu vei mai paria haotic, nu vei mai lua decizii greșite,cum ar fi jucatul la recuperare,  iar evident acest lucru nu îți poate aduce decât avantaje pe termen lung.

Și dacă tot am vorbit mai sus despre alocarea unei sume fixe la pariuri, trebuie sa precizam si  banca de start (bankroll). Așa cum probabil te-ai prins deja, aceasta reprezintă suma de bani pe care o investim în pariuri. Există o vorbă veche care spune că niciodată nu trebuie să pariem mai mult decât ne permitem să pierdem. Astfel banca de start trebuie să fie reprezentată de o sumă căreia nu-i vom simţi lipsa în cazul unor rezultate slabe.

Suma pe care o mizăm pe fiecare pariu în parte ar trebui să ţină de două aspecte principale: banca de start care o avem la dispoziţie şi cât suntem dispuşi să riscăm. Presupunem că dorim să jucăm pe fiecare pariu în parte un anumit procent de 10% din bancă.
Dacă avem o bancă mai mare este recomandat să nu pariem mai mult de 5-10% din aceasta pe fiecare pariu în parte. Dar dacă banca este mai mică atunci putem ajunge să pariem şi 10-15%. Unii pariori profesionişti pariază numai 2-5% din bancă pe fiecare pariu. Practic contează câți bani ai la dispoziție și cât ești dispus să riști. De asemenea suma pariată pe fiecare pariu ar trebui să fie influenţată şi de încrederea care o ai în acel pronostic. Aceste sfaturi se aplică atunci când pariem fără a urma o strategie de pariuri sportive.
 
    Stabilirea banci: ex 1000 de lei

După ce ai stabilit banca pentru pariuri sportive ai putea să o împarți în mai multe părți, mai ales dacă aceasta este destul de consistentă. Dispui de 1.000 RON pentru a începe să pariezi online. Indicat este să împarți această sumă în 10 părţi egale şi să joci cu banii doar dintr-o mini-bancă.Ne intocnim un target ( De exemplu 50% din mini-banca) Dupa ce ți-aţi atins target-ul propus reîmparți noua bancă principală în 10 părţi egale. Dacă ai pierdut o mini-bancă nu este nici o problemă deoarece mai ai alte 9 la dispoziţie.

După ce am stabilit cum trebuie să ne împărţim banii de pariuri, va trebui să decizi cât să mizezi pe fiecare pariu în parte.Trebuie să ții foarte mult cont şi de analiza pe care o ai asupra meciului. Am spus că suma totală de 1.000 RON am împărţit-o în 10 mini-bănci de câte 100 RON. În cele ce urmează exemplele vor fi date cu sume raportate la o mini-bancă.De exemplu,luam prima mini-bancă,alegem un pronostic( Sa zicem cota 1.60),plasam 10 % din mini-banca (asta insemnand 10 Ron,dupa ce ne-am indeplinit obiectivul,si ne-am optinut target-ul de 50% din mini-banca,reactualizam banca totala si o inpartem din nou la 10,si asa mai departe !

 Recomandarile mele :
  - recomand sa pariezi maxim 15% pe cotele cuprinse intre 1.40-1.50
   -pentru cotele cuprinse intre 1.60-2.30 recomand sa nu pariati mai mult de 10%
- iar pentru cotele mai mari de 2.30 nu recomand sa pariati mai mult de 5 %

P.S : "Ramane la aprecierea voastra daca respectati aceste informati "

Autor: Paicu Alex 

Comentarii