PREMIERĂ : Şapte românce din Top 200 iau cu asalt Moscova şi Luxemburgul luna viitoare, în ultima săptămână de turnee WTA din sezon ! Şanse de extindere la nouă /// UPDATE

 

Sezonul WTA se apropie cu paşi repezi de final, iar în ceea ce priveşte jucătoarele din România, şapte dintre acestea vor evolua şi în ultima săptămână de turnee din cadrul acestuia.

Astfel, vă spunem în premieră faptul că, în capitala Rusiei, la Moscova (Premier, Indoor Hard), Irina Begu (locul 54) este a 2-a rezervă în vederea accederii pe tabloul principal, cu şanse foarte mari de a o face ulterior, chiar şi fără retrageri, dacă aşa-numitele "Top 20 Wild Cards" nu vor fi folosite. Ea nu s-a înscris în calificări, dar acolo o vom avea pe Irina Bara (locul 195).

De cealaltă parte, la Luxemburg (WTA International, Indoor Hard), pe tabloul principal vor fi prezente Sorana Cîrstea (locul 46) şi campioana en-titre, Monica Niculescu (locul 65), în vreme ce în calificări vor evolua Mihaela Buzărnescu (locul 105), Ana Bogdan (locul 116), Alexandra Cadanţu (locul 156) şi Patricia Ţig (locul 157), în vreme ce Alexandra Dulgheru (locul 192) este a 9-a sub linie, cu şanse bune de a accede până la ora tragerii la sorţi, ţinând cont de anii precedenţi.


UPDATE (12 OCT.) : Nerefacută încă, Ţig s-a retras şi de la Luxemburg, dar i-a făcut astfel loc Alexandrei Dulgheru, care revine pe circuit după o lună şi jumătate. Acesta va fi primul turneu pe Hard din 2017 pentru ea.


Transmisia va fi asigurată de Digi Sport începând cu data de 16 octombrie, iar calificările debutează două zile mai devreme !

 

Daniel Radu

Foto : Getty Images, wtatennis.com, Hungarian Tennis, Biarritz Open şi Neal Trousdale (opentenis.ro)

Comentarii