INTERVIU EXCLUSIV cu Mihaela Buzărnescu, jucătoarea momentului în tenisul românesc: "Am vrut să renunţ la acest sport !"

 

Jucătoarea momentului în tenisul românesc, Mihaela Buzărnescu (locul 213 WTA), ne-a acordat recent un interviu, după cucerirea titlurilor ITF de $60.000 de la Hodmezovasarhely (Ungaria, zgură) şi Izmir (Turcia, hard).

Acum, "Miki" se pregăteşte să participe în calificări la Wimbledon, atât la simplu cât şi la dublu, după cum v-am relatat. Ţinând cont de acest parcurs de nota zece încheiat sâmbătă, noi i-am adresat zece întrebări. Iată şi răspunsurile acesteia :


ÎNTREBARE (Daniel Radu) : Bună Mihaela şi felicitări pentru cele zece victorii consecutive de la Hodmezovasarhely şi Izmir. Cum ai descrie în trei cuvinte aceste două săptămâni ? 

RĂSPUNS (Mihaela Buzărnescu) : Bună. Mulţumesc pentru felicitări. Au fost două săptămâni frumoase, grele şi neaşteptate. Mă bucur pentru reuşite.


Î : Primele titluri după doi ani şi totodată cele mai mari din cariera ta. Te aşteptai la aceste rezultate ? Ce crezi că a contat cel mai mult pentru a le reuşi ?

R : Nu mă aşteptăm la aceste rezultate. Am luat fiecare meci în parte şi am jucat fiecare punct. Mentalul contează foarte mult.


Î : Ai 29 de ani, dar în mulţi dintre aceştia ai fost măcinată de accidentări. Chiar dacă nu mai eşti la prima tinereţe în tenis, acest factor poate fi irelevant în zilele noastre. Simţi că mai ai multe de spus pe teren ?

R : Simt că da, pentru că aproape trei ani nejucaţi (09.2012 -> 09.2014 şi 02.2016 -> 08.2016) contează. Cât timp sunt sănătoasă, voi juca.


Î : În urmă cu mai bine de patru ani, după operaţiile la genunchiul stâng, te mai vedeai aici, participând pentru a 2-a oară în calificări la Wimbledon ? Cum eşti acum din punct de vedere fizic ?

R : Nu mă vedeam sau aşteptam. Am vrut să renunţ de câteva ori ! (În anii respectivi, Mihaela a avut mari probleme în acea zonă, inclusiv după operaţii. A revenit în ultima săptămână în care o mai putea face cât să fie îndreptăţită în a-şi folosi aşa-numitul "clasament protejat"). Acum sunt mai bine din punct de vedere fizic.

 

Î : În afara meciurilor oficiale cât şi a terenului, cât de greu este să te descurci pe cont propriu, cu excepţia turneelor când îl ai pe tatăl tău sau prietenul tău alături ?

R : Este foarte greu. Mai mereu călătoresc singură. Antrenorul este tot tatăl meu (n.r. Mihai Buzărnescu), dar foarte rar poate veni cu mine, din cauza costurilor foarte mari. Prietenul, foarte rar vine şi el, având un program fix la o companie din Bucureşti.


Î : Cu celelalte jucătoare cu care te mai intersectezi pe circuit cum te înţelegi ? Cum doreşti să fii văzută de acestea ?

R : Sunt o persoană care este dornică de conversaţii, deschisă şi îmi place să socializez. Mă bucur când am posibilitatea pe circuit să fiu în preajma aceluiaşi gen de persoane, indiferent despre cine este vorba. Cu Irina Bara mă înţeleg cel mai bine.


Î : La sfârşitul lui 2016 deveneai doctor în Educaţie Fizică şi Sport. Simţi că te ajută acest lucru în viaţa de sportiv ? În ce fel ?

R : Da. Sunt mai matură în gândire şi privesc altfel lucrurile.

 

Î : Înainte de turneul de la Izmir ne spuneai că vrei să mai acumulezi puncte pentru calificările de la US Open. În numai câteva zile ţi-ai îndeplinit obiectivul. Ţi-ai pus unul nou acum ?

R : Da. Top 100 WTA la simplu este noul obiectiv. (141 este cea mai înaltă poziţie ocupată de româncă, în iunie 2012. La juniori, ea ajunsese până pe locul 4).


Î : Titlu pe zgură, urmat imediat de un titlu pe hard. Aşadar, urmează titlul pe iarbă (n.r. Wimbledon) ? :) Ce aşteptări ai pe această suprafaţă ?

R : Ar fi super o calificare pe tabloul principal în primul rând, după care poate veni şi titlul. :) Fiecare meci trebuie jucat şi cam atât. Nu mă gândesc mai departe, ci doar la meciul din ziua respectivă.


Î : În încheiere, este ceva ce vrei să le transmiţi celor de acasă care îţi urmăresc activitatea ?

R : Mulţumesc tuturor pentru susţinere. Tenisul românesc are nevoie de susţinători.


Mulţumesc şi mult succes în continuare !

Cu plăcere ! Mulţumesc şi eu !


Bucureşteanca va juca mâine, 27 iunie, în calificările de simplu ale celui de-al 3-lea Grand Slam al anului, împotriva Arantxei Rus (Olanda, locul 156 WTA), în jurul orelor 16:30. Meciul nu va fi transmis, din păcate. La dublu se va înscrie alături de Patricia Ţig în cele din urmă, întrucât sunt şanse mai bune de a accede pe micul tablou, decât cu Irina Bara.

Daniel Radu 

Foto : facebook Hungarian Tennis, Mihaela Buzărnescu şi Kulturpark Tenis Kulubu

Comentarii